Francia különlegesség

8 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók a tésztához

  • 6 tojás
  • 26 dkg cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 23 dkg liszt
  • fél sütőpor
  • 3 dkg kakaó

hozzávalók a krémhez

  • 6 tojássárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 1 kocka margarin (25 dkg)
  • 15 dkg cukor

tetejére

  • 6 tojás fehérje
  • 30 dkg cukor
  • csoki reszelék

Elkészítés

A tojásfehérjéket a cukorral meg a vízzel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, a sütőport meg a kakaót. Nagy tepsiben sütjük. Krém: Gőz fölött a lisztet, a tejet, meg a vaníliás cukrot sűrűre keverjük, majd levéve a tojássárgákat is belekeverjük. Mikor kihűlt, a margarint is hozzáadjuk. Tetejére: A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük. Csokireszelékkel megszórjuk. A piskótára rákenjük a krémet, erre pedig a habot.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Hajcsi írta 2008-07-24 14:38:04-kor:
Ezt a süteményt gyakran szoktam sütni. A sárga és a fehér krém leírása teljesen megegyezik a fentiekkel, de a tésztáját máshogy csinálom. 6 tojás sárgáját kikeverek 15 dkg cukorral.Ebbe 1evõkanál ecetet és 1 evõkanál fehérbort teszek.Hozzáadoök 3 dkg kakót 7 dkg lisztet késhegynyi szódabikarbónát végül a 6 tf.keményhabját.Sütés után erõsen cukrozottdeszkára kell borítania tésztát, mertz izzad.